sociaal, maatschappij, toekomst
06-11-2024
Een eerbetoon aan mijn vader
'Mag het een beetje menselijk blijven' is een eerbetoon aan mijn vader die als maatschappelijk werker altijd de mens zag achter de situatie.
Als maatschappelijk werker bij de Reclassering in Rotterdam zag hij veel gebeuren. Dit werk was zijn levenswerk, hij koos niet voor het vak van zijn vader, boekhouder, maar hij wilde dienstbaar zijn en mensen helpen om weer op het goede pad te komen.
Zijn wens
Gaandeweg schreef hij verhalen over zijn ervaringen en gedachten. Zijn wens was om zijn verhalen te publiceren in een boek. Dat boek is er nooit van gekomen, hij durfde het niet aan en overleed plotseling in 2006. Als dochter en als sociaal ondernemer, wil ik er nu voor zorgen dat dat boek alsnog gepubliceerd gaat worden.
Het zijn verhalen uit DE JAREN '90, maar het zouden net zo goed VERHALEN VAN NU kunnen zijn…
Wie is Alice
Als kind begreep ik vroeger niet echt waar mijn vader mee bezig was. Natuurlijk kregen we zo af e toe wat verhalen mee en was het voor ons duidelijk dat hij moeite had met de ‘vernieuwingen’: in de jaren ’90 kwam de automatisering opzetten en moest er ‘productie’ gedraaid worden. Gesprekken met klanten werden vastgelegd in strakke formulieren. Alsof de kundigheid van de mensen, de professionals, naar de achtergrond verdween. Hij verzette zich daar toen al tegen.
Door een scheiding raakte ik in 2014 mijn eigen huis kwijt en kwam ik terecht in sociale huur. Een wereld die ik voorheen nog niet kende. Enkele jaren daarna was rechtvaardigheid het thema waar ik me de rest van mijn leven voor zou inzetten.
Als sociale en groene ondernemer houd ik me bezig met een gezonde en eerlijke maatschappij, sociaal tuinieren startte ik als pilot in Delft in 2015. Maar systemen en regels lijken de overhand te hebben, waardoor veel onmogelijk wordt gemaakt. Zorgelijk hoe wordt omgegaan met sociale huurders, met mensen. Verdrietig om te bemerken hoe destructief dat is, voor alle betrokkenen èn voor de maatschappij als geheel. Ongezond en ongewenst. Voor mij een extra motivatie om dit boek nu in de wereld te zetten.
Crowdfunding
Op de website van VoordeKunst start de crowdfundingcampagne op 6 november 2024. Een iets langere versie van de video is te zien op mijn YouTube kanaal.
Mijn vraag om hulp
Ik vraag jullie om me te ondersteunen de publicatie van het boek voor elkaar te krijgen. De financiering betreft vooral de drukkosten, de kosten voor diverse cartoons en de kosten voor de lancering van het boek in Rotterdam op 12 januari 2025 in Verhalenhuis Belvédère. Ik hoop dat ik die datum ga redden. Hoe beter deze crowdfunding loopt, hoe zekerder die datum is!
Dat ik het boek medio december al beschikbaar heb is dus niet realistisch. Maar bij de tegenprestaties krijg je een extraatje zodat er in december, indien gewenst, al een cadeautje (kerst-, eindejaars- of nieuwjaarscadeautje) gegeven kan worden. De exacte datum van drukken is nog onzeker, maar publicatie staat voor 100% vast. ✨
Het is dus kort dag, een extra reden om nu alle zeilen bij te zetten.
Ik hoop dat ik op jullie steun mag rekenen 🙏🏻
Mijn wens
Allereerst: dit boek publiceren en de wens van mijn vader in vervulling laten gaan!
Wanneer deze crowdfunding meer gaat opleveren dan dat er nodig is voor de publicatie van het boek, dan zal het worden ingezet om mensen lokaal te ondersteunen. Zie daarvoor ook mijn eerdere initiatief om bewoners te ondersteunen op zowel sociaal vlak als op het gebied van groen en duurzaamheid. Dus zorgdragen voor voor mens en natuur, community building, educatie, lokaal samenwerken, mensen bijstaan waar mogelijk, … Iets teruggeven aan de maatschappij.
✨🙏🏻✨
OrganiVerde ®
Voel je vrij om contact op te nemen. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!
Of schrijf naar support@organiverde.nl.